MyBox etablerer kontor på Innovation Dock

MyBox har etablert nytt kontor på Innovation Dock. 

Innovation Dock er en internasjonal innovasjonsfabrikk for visjonære vekstbedrifter – midt i Stavanger Øst. Her utvikles 70 – 100 nye arbeidsplasser for gründere og ambisiøse vekstbedrifter, spredt over et helt kvartal, rett i vannkanten. 
Strategiske samarbeidsavtaler med Rocketspace i San Francisco og en rekke norske bedrifter gir et øko-system som ligner Silicon Valley. MyBox vil aktivt jobbe inn mot disse miljøene med mål om å nå globale markeder med sine løsninger.

Forbes

I forbindelse med pendlerboliger til oljebransjen har Forbes fattet interesse for MyBox. Vi jobber med flere leilighetshoteller i Norge som skal brukes av pendlere slik at oljebransjen slipper å leie så mange private leiligheter. Dette vil lette på trykket for utleiemarkedet som vil komme til en fordel for studentene.

MyBox vant Venture Cup regional finale!

Magnus Meisal og Kristoffer Sørstrønen gikk enda et skritt videre i Venture Cup. Nå er de klare for nasjonal finale i oktober.

- My Box har en gjennomgående god strategi for bedriften og svarer på alle kritiske suksessfaktorer i en forretningsplan, sa juryformann Oskar Blakstad.

MyBox vant Venture Cup Stavanger

Magnus Meisal og Kristoffer Sørstrønens grønne studentbolig, My Box, vant den lokale finalen i entreprenørkonkurransen Venture Cup ved Universitetet.

I den lokale finalen torsdag i Studentenes Hus konkurrerte åtte prosjekter om de tre øverste prisene. Helt til topps gikk My Box, som er velkjent blant studentene på campus, og i følge juryen har stort potensial videre:

- My Box er et overbevisende skriftlig bidrag med sin forretningsplan, og den muntlige presentasjonen var også bra. My Box har et stort potensial og prototypen står allerede på campus, sa Krister Mangersnes i juryen.

MyBox speaker @ TEDx

MyBox speaker @ TEDx

TEDx avholdes i Stavanger for første gang og Magnus er en av de heldige utvalgte som får stå på listen over "speakers". I sin presentasjon forteller han om MyBox visjonene og veien fra idé til virkelighet. Presentasjonen ligger tilgjengelig på på denne linken. Spol frem til 3t 5m for å se Magnus.

NRK dekker åpningen

NRK dekker åpningen

Kunne du tenkt deg å bodd i en container omgjort til studenthybel?
Få guida tur i de nye "containarhyblene" i Stavanger her.

 

Hybelen du ser i videoen over er 25 kvadratmeter stor og framtidens boform for studenter, ifølge MyBox gründarene.

Det som begynte som en studentoppgave har blitt til et byggeprosjekt for Magnus Øgård Meisal (25) og Kristoffer Sørstrønen (25).

Mangelen på studenthybler i Stavanger er så stor at de to studentene tok hammeren i egne hender og fikk laga splitter nye studenthybler av gamle containere.

 

Fremtidens løsning i Rogalands Avis

Kristoffer Sørstrønen og Magnus Øgård Meisal presenterte i dag bacheloroppgaven MyBox offisielt på campus. Nærmere 50 skuelystne, politikere og presse fikk presentert prosjektet med en påfølgende omvisning.  

Ressursdirektør ved Universitetet i Stavanger, Rolf L. Ringdal, forteller at universitetet kastet seg over ideen da de fikk den presentert gjennom den første gule containeren på campus, for mer enn halvannet år siden.

– Det er utrolig bra å ha såpass engasjerte studenter. UiS vil gjerne ha flere av de, sier han til RA. 

Nysgjerrig på å se inni?

Lurer du på hvordan det er å bo i en container? Det gjorde vi også. Nå vet vi det, er du interessert i å se?

Fredag 13. september åpnet vi pilotbygget på Universitetet i Stavanger for offentligheten for første gang! Det neste året vil tredje etasjen i bygget være åpent for nysgjerrige som ønsker å se hvordan bygget ser ut på innsiden. Omvisning må avtales på forhånd og kan gjøres ved å trykke på brevikonet øverst på siden.

Gründerne bak MyBox har det siste halve året jobbet med å realisere prosjektet stort sett på egenhånd. De har stått for det meste av design, prosjektering og koordinering, samt deltatt mye i byggeprosessen. Den spesielle fasaden har gründerne utviklet og montert på egenhånd. 

Prosjektet har fått god drahjelp fra blant annet IKEA, Profftre og Lyse Smart. Universitetet er eier av bygget som fra nå av skal huse stipendiater fra alle verdens hjørner.  

DN talent

Ett år etter at to Stavanger-studenter først lanserte ideen om å lage billige krypinn av containere, står de første boks-hyblene klare i oljebyen. DN besøkte gründerne før åpningen. 

De går inn i en tre etasjer høy, smal bygning, og peker og forklarer i alle retninger. Magnus Meisal (25) og Kristoffer Sørstrønen (26) fullfører hverandres setninger. De har levd og åndet for denne bygningen i lang tid nå. De har drevet et krevende koordineringsarbeid for å realisere sitt store prosjekt:

Å lage billige hybler av gamle skipscontainere. Det som startet med en bacheloroppgave, er blitt virkelighet. I månedsvis har de rigget til containerne på en forlatt parkeringsplass på Vikeså. I det siste har de febrilsk skrudd IKEA-møbler for å bli ferdig i tide.

 Les hele saken: Containerhybel i boks

MyBox flyttet til UiS

Onsdag ble de seks byggeklossene heist på plass på campus. Nå gjennstår bare inredningarbeid og fasade. Vi regner med å bruke sommerferien på de siste detaljene. Det er spennende å se at prosjektet vi har jobbet med så lenge begynner å ta form. Vå håper på at bygget er klart for innflytting i august,

Studentboliger sendes med posten

Alt kan sendes med posten, også studentboliger. I går ble MyBox hyblene sendet med Bring fra Vikeså, der de har blitt bygget, til Universitetet i Stavanger. Ved ankomst stod en mobilkran og en hyrde med arbeidskarer klar til å heise de rett på plass. Prosessen med å heise på plass studentboligene som de to studentene Kristoffer og Magnus har designet gikk rimelig smertefritt. Etter omlag 5 timer var det hele over og kranbilen pakket sammen. 

Siden studentboligene er bygget i shippingcontainere kan det brukes standardiserte fester mellom modulene for å låse det hele sammen. Festene som ble brukt er vel utprøvd og vært på markedet siden 50 tallet.  

Nå gjennstår fasaden og taket som skal monteres rett på utsiden av containerne.  Alt kommer selvsagt prefabrikert og monteres raskt på byggeplassen.

Helen & Hard designer fasaden

 Fra venstre: Magnus Øgård Meisal, Kristoffer Sørstrønen, Reinhard Kopf, partner H&H, Anna Mackenzie, internship H&H.

Fra venstre: Magnus Øgård Meisal, Kristoffer Sørstrønen, Reinhard Kopf, partner H&H, Anna Mackenzie, internship H&H.

MyBox er inspirert av regionens fremste arkitekter fra Helen & Hard. De har selv bygget et unikt hybelkompleks basert på kasserte boligmoduler også kalt B-CAMP. Her bor noen av arkitektene som jobber på kontoret og kan nyte en flott utsikt ut over Stavanger øst. 

Anna Mackenzie har internship hos Helen & Hard og studerer arkitekt i England. Hun har den siste tiden jobbet med å sprite opp fasaden til pilotbygget på UiS.

I førsteomgang skal de velge farger og kunst på de utvendige fasadeplatene. I neste omgang skal vi utforske hvordan containere kan stables med en spennende arkitektur.

Fabrikkbesøk på NorDan

 Fra venstre: Olav Hjørungnes - Avdelingsleder i Stavager, John Olav Rasmussen - Prodktutviklingsdirektør på Moi, Kristoffer Sørstrønen og Magnus Øgård Meisal

Fra venstre: Olav Hjørungnes - Avdelingsleder i Stavager, John Olav Rasmussen - Prodktutviklingsdirektør på Moi, Kristoffer Sørstrønen og Magnus Øgård Meisal

NorDan inviterte MyBox til sin fabrikk på Moi. Her fikk vi en gjennomgang av hele produksjonsprosessen fra rå tømmer til ferdigmalte vinduer. NorDan har de siste årene oppgradert mye av produksjonen og har i dag en topp moderne fabrikk på Moi. Effektiv samlebåndsproduksjon med dyktige håndverkere og avanserte roboter er nøkkelen til produksjon i Norge, særlig med sterk internasjonal konkurranse.

Gründerne fra MyBox fikk også besøke laboratoriumet hvor de tester sine nyeste produkter og sørger for at de tåler det norske klimaet. På sikt skal fasadeløsningen som MyBox utvikler testes i det samme anlegget og prøve ut hvordan vi kan integrere vinduer og dører på en innovativ måte som sparer oss for timer og feilkilder. Vi gleder oss til videre samarbeid!

NRK dekker byggestart

NRK dekker byggestart

Fredag 19. april startet arbeidet med innredningen av de første modulene til pilotprosjektet på Universitetet i Stavanger. Seks moduler skal innredes de neste seks ukene hos en hjørnestensbedrift i Vikeså. NRK var tilstede og filmet det hele da vi satt igang. 

 Les oppslaget på NRK.

MyBox gründere på Pulpit

Gründerne bak MyBox taler under historiens første næringslivskonferanse i Stavangers nye konserthus. De unge gründerne både provoserte og engasjerte de rundt 500 næringslivstoppene med sine visjoner for fremtidens boligbygging.

Sammen med de på scenen stod også Nando Parrado. Han spilte hovedrollen i den utrolige historien da han, sammen med sine 15 lagkamerater, overlevde 72 brutale døgn etter at flyet til rugbylaget fra Uruguay styrtet i de iskalde Andesfjellene for snart 40 år siden.

MyBox i Dagens Næringsliv

Gründerne bak MyBox får førstesideoppslag på blant annet Dagens Næringsliv for studentboligprosjektet.

I intervju med NRK samme dag offentliggjør Ressursdirektør ved UiS Rolf Ringdahl at de ønsker å bygge 6 av studentboligene til MyBox og at kommunen er veldig positiv til prosjektet.

 

 

Les hele oppslaget!

MyBox i Aftenbladet

MyBox i Aftenbladet

Byggingeniørstudentene Magnus Øgård Meisal og Kristoffer Sørstrønen bestemte seg for å gjøre noe med boligkrisen. Løsningen kan være i boks, og leia kan bli så lav som 2000 kroner i måneden.

Se hele oppslaget her.